Сенбілік      Облыстық Әбіш Кекілбаев оқулары      “Елбасы медалі”      “Ерте жүктіліктің алдын алу” тақырыбында дөңгелек үстел      “Кәмелетке толмағандар арасында суицидтің алдын алу” тақырыбында жалпы-атаналар жиналысы      Сенбілік      Қорытынды аттестаттау бойынша түсіндірмелі жұмыстар      “Оқуға құштар мектеп” жобасы      Мұқағали Мақатаевтың 90 жылдық мерейтойы      “Өмірге балта шабатын құмарлықтар” тақырыбында бейнеролик     
[espro-slider id=356]
Картинки для демонстрации работы скрипта смены изображений
21 Наурыз – Ұлттық тағам күні

Бүрме – кесектеп туралған етті өзінің майы мен сөліне бұқтырып дайындайтын (пісірілетін) тағам түрі. Жергілікті жерлерде мұндай тағамды бөртпе, көмбе, қарын бөртпе деп те атайды. Байырғы ортада осындай тәсілмен пісірілген етті суыған соң қарынға салып, тоңазытып қойып, көп ретте сапарға шыққан жолаушылар жолазыққа тұтынған.
Ата-ана Кылышева Гүлнар

About